Технология E.ion® от Falmec


01 мар 2023, 10:52
Технология E.ion® от Falmec

Абсорбаторите, които дезинфекцират въздуха.

Falmec предлага технология E.ion, която чрез контролирана биполярна йонизация ви позволява да пресъздадете в кухнята си, атмосферните йони, които не само премахват неприятните миризми по естествен начин, но и възстановяват оптималния йонен баланс, който е от изключителна полза за психологичното и физическото ни благополучие.


E.ion намалява миризмите с 95%


Благодарение на контролираната биполярна йонизация, абсорбаторите със системата E.ion® отделят в кухнята йони, подобни на тези в атмосферата.

По този начин се неутрализират както лошите миризми, така и дразнителите или замърсители като бактерии, вируси, акари, полени, спори, прах, вредни изпарения или неприятни миризми.



Йоните на атмосферата се произвеждат от природни явления като светкавици, водопади, морски вълни. Технологията E.ion® прилага биполярно електрическо поле към въздушния поток, за да постигне същия резултат. Въздухът е пречистен, а неприятните миризми са намалени от 70% до 95%, както показват тестовете извършени в университетите в Удине и Милано и съгласно стандарта Uni 13725: 2004.


Ефективността на абсорбаторите със системата E.ion® се повишава допълнително от комбинирания Carbon.Zeo филтър.


Свобода при монтаж


Абсорбаторите със системата E.ion® не се нуждаят от тръби за външно отвеждане на парите и миризмите. Следователно те могат да бъдат инсталирани навсякъде, без допълнителни строителни работи, като по този начин се постига по-добро естетическо въздействие и максимална гъвкавост в зоната за готвене в кухнята. 



Специален сензор за измерване качеството на въздуха


Специален сензор с формата на дървесен лист, вграден в абсорбаторите със системата E.ion®, открива наличието на летливи органични съединения, неприятни миризми, формалдехид, цигарен дим и всички замърсяващи вещества, които има във въздуха. Следователно той е отличен индикатор за измерване на качеството на въздуха в дома. Тази информация се визуализира посредством оцветяването на листа, което постепенно се превръща от жълто в зелено, когато условията на околната среда се подобрят.