Кое е важно при избора на кош за вграждане?


12 окт 2022, 15:56
Кое е важно при избора на кош за вграждане?

Искате ли да знаете каква е тайната на чистата и подредена кухня? Кошчето за вграждане е отговорът!

Една кухня трябва да бъде идеално оборудвана, ако искате да се насладите на готвенето. Изхвърлянето на отпадъци може да не е първото нещо, за което се сещаме в това отношение, но има важна роля, когато става въпрос за използване на всички възможности на съвременната кухня. 


Кошът за вгражданеосигурява удобство при изхвърлянето на отпадъци и същевременно е скрит от погледа ни. Но как да изберете правилният модел, който да отговаря на вашият стил и начин на живот?


В тази статия ще разгледаме основните характеристики, на които да обърнете внимание при избора на кош за вграждане и ще Ви запознаем с водещия немски производител HAILO. Те предлагат широка гама от кошчета за вграждане, които правят изхвърлянето на отпадъци лесно за всеки.


Стандартно кошчето за боклук се поставя в шкафа под мивката, тъй като там е зоната в кухнята, която използваме най-интензивно. Често се случва така, че мястото е ограничено - дали заради поставянето на малолитражен бойлер, който се явява единствен източник на топла вода за кухнята или заради мелницата за хранителни отпадъци. В зависимост от Вашите потребителски нужди, HAILO предлага кошчета за отпадъци за вграждане в различни форми и размери.


Материал


Първото нещо, на което да обърнете внимание, когато избирате кош за отпадъци за вграждане, е материалът, от който е изработен. На пазара се предлагат модели от издръжлива и висококачествена пластмаса, както и такива от неръждаема стомана. Hailo предлага и двата вида. Пластмасовите кошчета за боклук са достъпни и лесни за поддръжка. Кошчетата, изработени от неръждаема стомана са стилни и обикновено имат по-дълъг живот. Металният корпус гарантира здравина и е надежден при ежедневна употреба. 


Обем


Друго важно нещо, на което да обърнете внимание при избора на кошче за вграждане е обемът. Кошчетата за боклук обикновено варират от 10 до 50 литра, в зависимост от това колко често готвите и колко хора живеят в дома ви. За домакинство от двама до трима души кошче с по-малка вместимост би вършило перфектна работа. Семейства от четири до петима души следва да изберат кош за отпадъци със средни размери, а всяко домакинство с повече от петима членове трябва да помисли за 50-литров и дори по-голям кош. 


Видове монтаж и механизми


Някои модели кошчета за вграждане са оборудвани смеханизми за повдигане на капака. По този начин капака се повдига веднага щом се отвори вратата на шкафа. Това гарантира лесно ползване, безконтактно изхвърляне на отпадъци и лесно отстраняване на вътрешната кофа. 

Други модели кошчета за вграждане могат да се монтират за вратата на шкафа. Те осигуряват лесно движение навътре и навън, когато шкафът се отваря и затваря, посредством синхронизирани водачи. Начинът, по който функционират, осигурява максимално удобство. 


Общ боклук или разделно събиране на отпадъците

 

Въпрос на личен избор! Ако сте избрали “зеленият” начин на живот - някои модели кошчета за вграждане предлагат опция за разделно събиране на отпадъците. Те могат да бъдат с две или три отделения в зависимост от вашите предпочитания за рециклиране. 


Кошът за отпадъци е един от най-често използваните предмети в кухнята. Затова е важно при избора да заложите на качество и добра функционалност. HAILO се тестват в съответствие с най-строгите изисквания за контрол на качеството. Това е гаранция, че те ще работят перфектно дори след много години употреба. “Произведено в Германия“ означава точно това, което очаквате: първокласно качество и иновативни решения, които правят работата в кухнята по-лесна и по-приятна.