Грижа за гранитните мивки


10 май 2023, 11:24
Грижа за гранитните мивки

Колко лесно се почистват гранитни мивки Schock?

Доказано е, че 60% от цялата работа в кухнята се извършва в зоната около и в кухненската мивка. В малко случаи всичко остава чисто. Гранитните мивки са предпочитани сред повечето домакинства в последните години. Те впечатляват с красивия си дизайн, многообразие от форми и богата гама от интензивни и устойчиви цветове.


В тази статия ще ви разкрием колко е лесно да почиствате гранитни мивки Schockи кои почистващи продуктиса най-подходящи за тази цел. 


Съставът от кварцов пясък(най-твърдата градивна частица на гранита) и акрилни смоли(в ролята на свързващо вещество) прави мивките SCHOCK устойчиви на надраскване и мръсотия, но преди всичко гарантира тяхната дълготрайност. Сериите CRISTALITE®и CRISTADUR®са разработени от SCHOCK специално за изискванията на кухнята. Ежедневният стрес ги подминава почти без следа, но при условие, че се полагат минимални усилия за поддръжка.



Предимства


Благодарение на висококачествените материали и прецизната изработка на гранитни мивки SCHOCK, мръсотията и бактериите не могат да се задържат на повърхността. И ако ежедневната кухненска работа остави следи, те винаги могат да бъдат отстранени с вода и препарат за миене. 


Поддръжка


Остатъците от мръсотия, варовиковите отлагания или повредените участъци могат да бъдат отстранени с подходящ почистващ препарат. Не е препоръчителна употребата на абразивни препарати и груби почистващи гъби, за да избегнете надраскване. На пазара се предлагат различни специализирани препарати за поддръжка на гранитни мивки, но ние препоръчваме доказаното немско качество на COLLO


Препаратът Collo Litе специално разработен за поддръжка на гранитни повърхности, защитава и придава блясък. За максимална ефективност е необходимо почистване поне веднъж седмично. Начина на използване е изключително лесен - чрез нанасяне с мокра гъба или парцал, изчаквате 20-30 минути и полирате със суха кърпа.


Редовната грижа за гранитната мивка е предпоставка, че тя ще продължи да Ви радва с красивия си дизайн и ще Ви служи още дълги години. 



Вижте видеото за да разберете колко лесно се поддържа една гранитна мивка от висок клас: